RECENZIA

Saucony Endorphin Speed 4

Dľžka čítania: | Autor: David Luňák

 

 

Dneees sa pozrieme späť do minulosti na to, ako som testoval bežecké topánky

Saucony Endorphin Speed 4 .

 

Hľadám vzťah, ktorý vydrží dlho a bežecká obuv Saucony Endorphin Speed 4 mi to umožňuje.

Obuv, ktorá ma podrží pri každodennom tréningu, ale aj obuv, na ktorú by som sa mohol spoľahnúť pri závodnom dni.

 

Technické parametre:

Značka: Saucony

Drop : 8 mm

Šírka: Štandardná

Zvršok: Štruktúrovaná sieťovina

Došľap: Neutrálny

Tlmenie: Stredné tlmenie - PWRRUN PB

Povrch: Cesty

Hmotnosť: 252g US 10 EUR 44

POVRCH

Môj prvý pohľad bol na detaily, ktoré topánka poskytuje. Páčia sa mi detaily a reflexné prvky na zadnej strane päty. Krásnym detailom je aj semišový opasok s tromi kolieskami, ktoré označujú tri kamene histórie značky Saucony.

Čo by som rád vyzdvihol je, že noha veľmi hladko vkĺzne do topánky. Topánka ponúka veľmi priedušný povrch v kombinácii s výnimočným polstrovaním a spracovaným jazykom. Jazyk je z vnútornej strany prišitý pásikmi a tým skvele v topánke drží.

Posledným skvelým doplnkom sú elastické šnúrky so štyrmi pútkami uprostred topánky, ktoré krásne zafixujú nohu v topánke, a tým pádom nemá noha tendenciu sa v topánke pohybovať.

MEDZIPODOŠVA

Saucony Endorphin Speed 4, majú skvelé tlmenie a precíznu návratnosť energie vďaka pene PWRRUN PB.

O hladký prechod sa postará nylonová doska, ktorá má po stranách "krídielka", a tým zaistí stabilný došľap pri rýchlejšom behu.

Topánka s nylonovou doskou nie je taká tuhá ako topánka s karbónom, a tak v nich môžem trénovať častejšie bez toho, aby ma z nich boleli nohy.

 

PODRÁŽKA

Podrážka je tvorená z gumovej zmesi so skvelou priľnavosťou a musím povedať, že sa tým zvyšuje aj odolnosť pred opotrebeniu.

Zaujala ma mriežková vzorka v prednej časti topánky, ktorá zaistila výbornú trakciu.

Mriežková vzorka ma zaujala najmä vtedy, keď som menil povrch, po ktorom som bežal, či už to bolo na asfalte, atletickom ovále alebo poľnej ceste.

David Luňák 1.jpg (202 KB)

David Luňák recenzia 2.jpg (204 KB)

David Luňák 3.jpg (177 KB)

ZÁVER

 

Po zhruba 3 mesačnom testovaní som si Saucony Endorphin Speed 4 zamiloval.
Ak hľadáte komplexnú tréningovú topánku, našli ste tú pravú. Saucony Endorphin Speed 4 sú topánky, ktoré ma neprestávajú baviť, a to vďaka úžasnému pocitu hneď pri obutí. Saucony Endorphin Speed 4 sú ideálnym riešením, pokiaľ hľadáte bežecké topánky na tréning aj na nejaké občasné preteky a nechcete hneď investovať peniaze za topánky s karbónom, ktoré nemajú také využitie ako tento model.

Rád by som upozornil na spracovanie ochrany pod pätou na podrážke. Spracovanie je skôr pre bežcov s lepšou technikou. Ak ste bežec, ktorý behá skôr cez pätu, tak dôjde veľmi rýchlo k opotrebovaniu.