Recenzie bežeckých topánok

Asics GEL-KAYANO 31

Dľžka čítania: 4 min | Autor: Miroslav a Darina

Pánske bežecké topánky Asics GEL-KAYANO 31 sú inovovaným modelom ikonickej stabilnej obuvi, ktorý prináša nové technológie a zaisťuje maximálnu oporu pri každom kroku.

Kľúčové vlastnosti:

Podrážka: AHARPLUS™ - Vysoko odolná podrážka s kvalitnými gumovými segmentami poskytuje vynikajúcu priľnavosť k povrchu a prispieva k dlhšej životnosti topánok.

Medzipodrážka: FF BLAST Plus Eco - Ekologická pena zaisťuje mäkší došľap ao 15% lepšie tlmenie oproti predchádzajúcim modelom. Zároveň vracia o 15% viac energie z každého kroku.

Tlmiace technológie: PureGEL® - Vylepšená verzia slávnej GEL® technológie, ktorá je teraz o 65 % mäkšia a vracia o 4 % viac energie, čím poskytuje mimoriadne mäkký dopad.

Stabilizačný systém: 4D GUIDANCE SYSTEM™ - Revolučná stabilizačná technológia, ktorá pracuje s pohybom tela v štyroch dimenziách (šírka, dĺžka, hĺbka a čas) a zaisťuje adaptívnu stabilitu.

Zvršok: Technický úplet: Priedušný a stabilizačný materiál dopĺňa konštrukciu topánky. Päta je vystužená a vybavená pútkom pre ľahké vyzúvanie a obúvanie.

Vnútorná stielka: Ortholite® X-55 - Antibakteriálna stielka, ktorá poskytuje pohodlie a zabraňuje vzniku zápachu.

Bezpečnosť: Reflexné detaily - Zvyšujú viditeľnosť a bezpečnosť pri behu v podmienkach so zníženým osvetlením.

Udržateľnosť: Recyklované materiály - Až 75 % použitých materiálov je recyklovaných, čo odráža záväzok spoločnosti Asics k udržateľnosti.

KÚPIŤ ASICS GÉL-KAYANO 31

Asics GEL-KAYANO 31 mojimi očami:

Nový model od značky Asics , ikonické topánky GEL-KAYANO 31, na mňa od prvého výbehu, od prvého kroku pôsobil veľmi prekvapivo. Prekvapivo skvele, musím povedať. Veľmi som sa naňho tešil, pretože viem, že sa jedná o inovatívnu topánku s niekoľkými parádnymi benefitmi. Pri behaní už nejaký ten čas siaham skôr po stabilných topánkach. Nie úplne, že by som mal nejakú väčšiu deformáciu došľapu, ale pretože patrím do skupiny tých najťažších bežcov :). A GEL-KAYANO mi ponúklo neskutočný komfort hneď od začiatku.

Pena FF BLAST Plus Eco v kombinácii s PureGEL zaisťuje veľmi silné tlmenie, ktoré robí z behu naozaj zážitok. Pre chodila je každý krok veľmi príjemný, odtlmený, mäkký, ale nie nejako prehnane. Stále nad krokom máte kontrolu vy a topánka veľmi podporuje v istote kroku a stabilite chodidla. Po každom behu ma oveľa menej boleli kolená, členky a bedrá ako predtým. Pokiaľ disponujete vyššou hmotnosťou ako ja, sú Kayana tou skvelou voľbou.

Každú nerovnosť odtlmí a inovatívny stabilizačný prvok 4D GUIDANCE SYSTEM™ vám veľmi vhodne pomôže pri dlhšej trase a nejakom nábehu na padanie členku, či klenby. V prípade, že nemáte úplne vycibrenú techniku došľapu, tak vám celkovo konštrukcia topánky musí veľmi sedieť. Ak ste pronátor, tak je GEL-KAYANO absolútna nutnosť.

Ja som z nich nadšený aj keď nemám porovnanie s predchádzajúcimi modelmi. Beh v Asics GEL-KAYANO 31 je veľmi energizujúci, pohodlný, stabilný a baví ma každý došľap aj odraz, dodáva mi pri behu výborný pocit ladnosti a plynulosti.

Čo sa týka zvršku, tak je veľmi priedušný, krásne chodidlo obopína – uvidíme, ako si poradia s chladnejším počasím. Obsahuje niekoľko vkusných prvkov, ako reflexné plôšky alebo príjemné pútko na jednoduchšie obutie. Nemám veľmi rád prehnane farebné topánky, tak aj dizajnovo mi tohtoročný model sadol. Svieža farebná kombinácia vo verzii PARIS, ktorú uvidíte vo videu mi vlastne príde aj veľmi podarená. Asics GEL-KAYANO 31 odporúčam všetkými desiatimi.

Je to skvelá, pohodlná topánka, ktorá ma motivuje behať viac, ďalej as lepším pocitom.